VODA STIŽE DO ZAISTOVCA Franjo Poljak: “Nakon ovog projekta 90 posto stanovništva moći će se priključiti na vodoopskrbni sustav”

VODA STIŽE DO ZAISTOVCA Franjo Poljak: “Nakon ovog projekta 90 posto stanovništva moći će se priključiti na vodoopskrbni sustav”

Izgradnja vodoopskrbnog sustava u Zaistovcu je u tijeku, a radove su danas obišli direktor tvrtke Grad – Kom Krunoslav Navoj, direktorica Vodnih usluga Helena Kralj Brlek i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Krunoslav Navoj iskazao je zadovoljstvo odrađenih radova s obzirom na zahtjevnost projekta i konfiguraciju terena. – Radovi idu kraju i s obzirom na vremenske uvjete sve ćemo izvesti u zadovoljavajućem roku – rekao je Navoj.

Helena Kralj Brlek kazala je kako je naselje Zaistovec novo vodoopskrbno područje koje je aplicirano preko APPPR-a u suradnji s Općinom Sveti Petar Orehovec. -Riječ je o investiciji vrijednoj 5,2 milijuna kuna. Radi se o 5,8 kilometara vodoopskrbne mreže na području Zaistovca i pripadnih zaseoka. 90 posto mreže je izvedeno i još imamo poravnanje terena i jako smo zadovoljni s dinamikom izvođenja radova – istaknula je direktorica.

Franjo Poljak je kazao kako su došli u zaseok Dubravce, u najudaljeniji zaseok općine, kako bi provjerili kako teku radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava. – Zadovoljan sam i unutar smo svih rokova radova, a s vodoopskrbnim sustavom smo došli blizu kraja. Iza nas su još Rovci koji su priključeni na drugi vodoopskrbni sustav Varaždinske županije – rekao je Poljak i napomenuo kako će se nakon ovog projekta 90 posto stanovništva moći priključiti na vodoopskrbni sustav.

-Pred nama su Sela Ravenska i Kapela Ravenska i pred potpisivanjem smo ugovora gdje će za mjesec dana početi radovi na izgradnji tog vodoopskrbnog sustava. Za iduću godinu planiramo naselje Šalamunovec, a riječ je o spoju magistralnog cjevovoda koji ide od Guščerovca do Dijankovca – kazao je Poljak i izrazio zadovoljstvo što će isti standard imati svi mještani na području općine.

Izvor: https://prigorski.hr/foto-video-voda-stize-do-zaistovca-franjo-poljak-nakon-ovog-projekta-90-posto-stanovnistva-moci-ce-se-prikljuciti-na-vodoopskrbni-sustav/

Share on email
Share on print
Share on facebook