Ministar Fuchs osnovnoškolcima donio prijenosna računala

Ministar Fuchs osnovnoškolcima donio prijenosna računala

Lijepo iznenađenje danas su u svetom Petru Orehovcu doživjeli učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec. Naime, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs darivao je medijskoj grupi na čelu s učiteljicom Stojankom Lesički laptope. Novinarska skupina zahvalila je ministru na donaciji.

Zatim je i ravnatelj škole Stjepan Lučki zahvalio na lijepom iznenađenju. -Učenici se ovdje školuju za život, da budu što bolji i kvalitetniji i da bude bolja i Hrvatska. Provodimo nekoliko Erasmus projekata, jedina smo škola u Koprivničko-križevačkoj županiji koja ima Erasmus akreditaciju. Cilj nam je da učenici u drugim zemljama steknu  iskustva i znanja te da ih primjene kod kuće. Zahvaljujem u ime cijele škole na iznenađenju i očekujem ministra i na otvorenju dvorane – poručio je ravnatelj.

Načelnik Franjo Poljak izrazio je zadovoljstvo donacijom za školu. -Donaciju školi doživljavamo i kao donaciju našoj općini,  a uskoro se vidimo i na otvorenju sportske dvorane – istaknuo je Poljak i zahvalio ministru na donaciji i održanoj riječi.

Župan Darko Koren rekao je kako mu je drago što je došlo do ove realizacije. -Ovo je poklon i priznanje, djeci, školi, općini i županiji čija je škola. Ministar je danas svjedočio otvorenju sportske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu i u velikom smo investicijskom ulaganju u obrazovnu infrastrukturu. Oprema je bitan element unaprjeđenja obrazovnog sustava pa će i ova računala biti od pomoći.  Vidimo se na otvorenju dvorane – zaključio je Koren.

Ministar Radovan Fuchs čestitao je filmskoj grupi koja jako lijepo i aktivno radi. -Ako obećam nešto, držim da to i izvršim. Drago mi je da smo to učinili i prije otvorenja dvorane. Koristit ćete laptope u svojem radu,  a općina i županija odlično surađuju, a mi smo isto tu da pomognemo. Samo naprijed u novinarstvu i filmskom svijetu – poručio je ministar.

Preuzeto: Prigorski.hr https://prigorski.hr/foto-video-lijepo-iznenadenje-u-svetom-petru-orehovcu-ministar-fuchs-osnovnoskolcima-donio-prijenosna-racunala/

Share on email
Share on print
Share on facebook