Tečaj: Osnove biosigurnosnih mjera u uzgojima svinja

Tečaj: Osnove biosigurnosnih mjera u uzgojima svinja

Informacije za najavu tečaja

Osnove biosigurnosnih mjera u uzgojima svinja:

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u suradnji s Općinom Sveti Petar Orehovec organizira tečaj posjednika i subjekata koji drže svinje pod nazivom „Osnove biosigurnosnih mjera u uzgojima svinja“. Predavanje će se održati u srijedu 27. rujna 2023. u Društvenom kulturnom centru Sveti Petar Orehovec s početkom u 19:30 sati.

S obzirom na situaciju s pojavom i širenjem bolesti Afričke svinjske kuge teme tečaja će biti: Zahtjevi zakonodavstva i Afrička svinjska kuga, Mjere za suzbijanje Afričke svinjske kuge, Kategorizacija objekata u odnosu na biosigurnost, Obvezne mjere biosigurnosti te sustav obveznog označavanja i registracije svinja. Predavač će biti mr. sc. Dario Zagorec, voditelj Službe za savjetovanje u animalnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede.

Posjednici/subjekti za životinje moraju posjedovati odgovarajuće znanje o zdravlju životinja sukladno Zakonu o zdravlju životinja (NN 152/2022) i Uredbi (EU) 2016/429. Nakon tečaja „Osnove biosigurnosnih mjera u uzgojima svinja“ posjednik dobiva potvrdu. Kod veterinarskog pregleda gospodarstva (VPG) ona služi posjedniku kao dokaz o posjedovanju odgovarajućeg znanja o zdravlju životinja te se prilaže na zahtjev ovlaštenog veterinara.

Svi zainteresirani kandidati za edukaciju i pohađanje tečaja trebaju se prijaviti u Općinu Sveti Petar Orehovec na broj telefona 048/856-141. Broj polaznika je ograničen.

Share on email
Share on print
Share on facebook