Projekt “Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia)” na području Koprivničko-križevačke županije u 2024. godini

Projekt “Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia)” na području Koprivničko-križevačke županije u 2024. godini

Poštovani,

obavještavamo Vas da je suradnjom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u našoj županiji počelo provođenje projekta zaštite i očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti „Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia)“ na području Koprivničko-križevačke županije u 2024. godini. Bijela roda (Ciconia ciconia) pripada europskim gnjezdaricama i strogo je zaštićena Zakonom o zaštiti prirode („Narodne novine“ broj 80/13, 15/18, 14/19 i 127/19) i Pravilnikom o strogo zaštićenim vrstama („Narodne novine“ broj 144/13 i 73/16).

 

Projektom „Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia)“ na području Koprivničko-križevačke županije u 2024. godini vlasnici ili korisnici stambenih ili gospodarskih ili drugih građevinskih objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode mogu dobiti naknadu u iznosu od 92,91 eura po gnijezdu. Naknada služi za očuvanje gnijezda bijele rode na građevinskim objektima u Koprivničko-križevačkoj županiji na kojima se to gnijezdo nalazi.

 

Detaljnije informacije o projektu „Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia)“ kao i popis potrebne dokumentacije za ostvarivanje potpore mogu se pogledati na internetskoj stranici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije www.zastita-prirode-kckzz.hr

 

Da bi se što više vlasnika stambenih ili gospodarskih objekata na kojima se nalaze gnijezda roda uključilo u projekt „Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia)“ na području Koprivničko-križevačke županije u 2024. godini i ostvarili pravo na potporu od 92,91 eura po gnijezdu rode, molimo Vas da na oglasne ploče Vašeg grada/općine te na ostala frekventna za informacije pogodna mjesta stavite obavijest koju Vam dostavljamo uz ovaj dopis.

Unaprijed Vam se zahvaljujemo na suradnji.

Obavijest Bijela roda 2024

Share on email
Share on print
Share on facebook