DVD Sveti Petar Orehovec dobio bespovratna financijska sredstva iz EU te osigurao opremu za buduće intervencije

DVD Sveti Petar Orehovec dobio bespovratna financijska sredstva iz EU te osigurao opremu za buduće intervencije

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Petar Orehovec potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koji se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za operaciju pod nazivom: „Pružanje privremenog smještaja i financiranje službi spašavanja, radi pokrivanja potreba pogođenog stanovništva“ na koji se prijavilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Petar Orehovec. DVD Sveti Petar Orehovec ispunio je sve kriterije za dodjelu sredstava.

Četiri vatrogasca DVD-a Sveti Petar Orehovec bila su raspoređena na području pogođenim potresom u sektoru 2 na području grada Gline, gdje su radili na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji oštećenih krovišta, uklanjanju oštećenih zidova uslijed čega  je došlo do oštećenja osobne zaštitne opreme vatrogasaca.

Potpisanim ugovorom i provedenom Javnom nabavom Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Petar Orehovec obnovilo je oštećenu opremu i na taj način osiguralo opremu za buduće intervencije.

Share on email
Share on print
Share on facebook