Dan škole 2022.

Dan škole 2022.

Dan škole održan je 30. lipnja 2022. godine kojom prigodom su podijeljene nagrade i zahvalnice učenicima i mentorima Osnovne škole Sveti Petar Orehovec za sudjelovanje na natjecanjima i smotrama u školskoj godini 2021./2022., kao i podijeljene knjige učenicima koji su završili razred s izvrsnim uspjehom.

U sklopu Dana škole izveden je i mjuzikl “Kaj je navek in” koji je bio središnje događanje svečanosti Dana škole.

Oduševljenje mjuziklom u svojim obraćanjima izrazili su ravnatelj Stjepan Lučki i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak. Oni su se zahvalili učenicima izvođačima i svima koji su na neki način doprinijeli uspjehu ovog zahtjevnog scenskog uprizorenja u kojem su izvođači  kajkavskim dijalektom  ispričali priču o djevojci kojoj nedostaje njen kraj kad ode na studij. Inspiracija za  scenarij mjuzikla bile se snimke pjesama iz prošlogodišnje projekta “Kaj naš moderni” te su one uspješno ukomponirane u priču.

Ideju da se baš mjuziklom obilježi ovogodišnji dan škole inicirala je pedagoginja Gordana Ščetar koja je odradila producentsku i redateljsku ulogu. Za scenarij je zaslužna Lucija Benčak, a različite zahtjevne zadatke u uprizorenju ovog mjuzikla: imali su još i: JANA (Helena Hlebić, Dora Birt, Ivona Fintić); BRAT (Karlo Sokač); SESTRA (Amadea Bošnjak); PRIJATELJ (Marko Benčak); PRIJATELJICA (Karla Kos); MAMA (Valerija Puškar); TATA (Fran Košutić); BAKA (Josipa Đuran); DEDA (Kristijan Kelemin); Mentori: Ljiljana Picig, Ivana Svrtan, Natalija Kos, Lucija Benčak; PRODUCENT i REŽISER Gordana Ščetar, KOORDINATOR SCENE Ljiljana Picig; SCENARIJ Lucija Benčak; SCENOGRAFIJE I REKVIZITI Marijan Kos, Učenici likovne skupine, Tijana Mamić, Emina Baričević, Dubravka Kos, Ana Marija Smoljanec, Goran Bejuk, Mali tehničari, Mirjana Mekovec, TEHNIČARI SCENOGRAFIJE Antonio Fintić, Antonio Mikec, Mihael Đuran, Marko Ivšak, KOSTIMI Kristina Dubravec, Natalija Kos, KOREOGRAFIJE Andrea Martinčić, Maja Čorak, ARANŽMAN VIDEA, ZVUKA I FOTOGRAFIJE Petra Stančić, Ana Havojić, Darko Kožar; GLAZBA OŠ Sveti Petar Orehovec, „Kaj naš moderni“.

Share on email
Share on print
Share on facebook