Održan susret povijesnih postrojbi, mimohod i konjičke igre

Održan susret povijesnih postrojbi, mimohod i konjičke igre

U sklopu manifestacije “Petrovo 2023” u Svetom Petru Orehovcu održano je druženje konjara i konjičke igre. Održan je i mimohod kroz Sveti Petar Orehovec, revijalno natjecanje kočija-zaprega i natjecanje jahača u zabavnim igrama.

Organizatori događanja su Povijesna postrojba “Pukovnija Orehovečki”, OPG “Imanje Plavec” i Udruga uzgajivača konja hrvatski toplokrvnjak.

Općinski načelnik Franjo Poljak rekao je kako Sveti Petar Orehovec općina bogate povijesti i čestitao svima na dolasku i svima koji će osvojiit nagrade. – Zahvaljujem i na prekrasnom održanom mimohodu koji je bio dugačak oko 300 metara – zaključio je Poljak.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren kazao je kako je oduševljen manifestacijom. -Ona na najbolji način simbolizira našu povijest, našu sadašnjost, ali ukazuje i na budućnost, jer moramo očuvati tradiciju i sve one vrijednosti koje su čuvale hrvatski narod kroz stoljeća  – istaknuo je župan.

Na svečanosti su nazočili državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata Koren, predsjednik Općinskog vijeća Josip Međan, predsjednik Hrvatskog husarskog zdruga Mirko Kramberger, zapovjednik Bjelovarskih graničara husara Mladen Antolić, zapovjednik Kravat pukovnije Željko Matičić, rukovoditeljica Odjela za kopitare HAPIH-a Vesna Tomše-Đuranec.

DSC_0500

DSC_0493

DSC_0502

DSC_0443

DSC_0460

Izvor: Portal Prigorski.hr https://prigorski.hr/foto-video-odrzan-susret-povijesnih-postrojbi-mimohod-i-konjicke-igre-u-svetom-petru-orehovcu/

Share on email
Share on print
Share on facebook