Izgradnja školske sportske dvorane u završnoj fazi

Izgradnja školske sportske dvorane u završnoj fazi

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Darko Masnec i Ana Mušlek, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, ravnatelj škole Stjepan Lučki te Mario Biljan i Valentina Valent ispred građevinske tvrtke Radnik obišli su jutros radove na izgradnji školsko-sportske dvorane uz Osnovnu školu Sveti Petar Orehovec.

Župan Koren je rekao kako su danas obišli završnu fazu izgradnje školsko-sportske dvorane i uvjerili se u završne radove na dvorani. Cijeli objekat izgleda impozantno s obzirom na svoju veličinu i na tehnička rješenja koja nisu svakodnevna kad govorima o takvim objektima, posebice o konstrukciji krovišta. Ovo je najveća od pet školsko-sportskih dvorana koje se trenutno grade u Županiji, zajedno s našim općinama. Uz radove koji su se pojavili tijekom gradnje bit će projekt vrijedan 21 milijun kuna i sigurno će zadovoljiti potrebe škole, ali i sadržaje koji se tijekom godine događaju u općini. Zahvaljujem se načelniku Franji Poljaku i svima koji s njim sudjeluju u projektu. Poznato je da je koncept izgradnje zamišljen da se financira 50 posto općina, a 50 posto županija kad govorimo o pedagoškom standardu. Iznad pedagoškog standarda općina je odlučila određeni sadržaj sama financirati.

U ovom projektu sve je odrađeno po dogovoru što baš nije često, od tehničkog rješenja do izvođenja radova pa do zatvaranja financijske konstrukcije. Mi kao investitori i osnivači škole izražavamo puno zadovoljstvo – kazao je Koren.

Načelnik Poljak je također izrazio zadovoljstvo finalizacijom izgradnje dvorane u Svetom Petru Orehovcu. -Dvorana će zadovoljiti sve naše standarde koje smo imali od škole, ali i šire zajednice koji će dvoranu koristiti. Praktički sam svaki dan na gradilištu i zahvaljujem županu što je našao vremena da obiđe naš zajednički projekt te da se osobno uvjeri da radovi teku dobrom dinamikom.

Postavljanjem krovne konstrukcije i krovišta došli smo do radova koji se tiču unutrašnjeg uređenja koji se mogu raditi neovisno o vanjskim vremenskim uvjetima. Radi se završni sloj krovišta, fasada je u odmakloj fazi gotovosti i vjerujem da će radovi biti gotovi do kraja godine.

Dvorana izgleda lijepo i svi smo ponosni koji smo sudjelovali u tom projektu. Nadam se da će osim nas na dvoranu biti ponosni i svi mještani Općine Sveti Petar Orehovec i da će ju uskoro koristiti – zaključio je Poljak.

Izvor: portal Prigorski.hr  https://prigorski.hr/izgradnja-dvorane-u-zavrsnoj-fazi-nadam-se-da-ce-osim-nas-na-dvoranu-biti-ponosni-i-svi-mjestani-opcine-sveti-petar-orehovec/

Share on email
Share on print
Share on facebook