Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u radnom je posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. Prva stanica njegova radna posjeta bio je Sveti Petar Orehovec, gdje su ga dočekali župan Darko Koren, načelnik općine Franjo Poljak i ravnatelj škole Stjepan Lučki.

Ministar se prigodno pozdravio s učenicima OŠ Sveti Petar Orehovec, a obišao je i gradilište nove školsko-sportske dvorane. Župan Koren i načelnik Poljak pojasnili su ministru Fuchsu kako je Ovo najveća od pet školsko-sportskih dvorana koje se trenutno grade u Koprivničko-križevačkoj županiji, koje se grade u partnerstvu sa samim Općinama.

Projekt ove dvorane vrijedan je 21 milijun kuna, a koncept izgradnje je takav da se 50 posto financira Općina, a 50 posto Županija kad govorimo o pedagoškom standardu. Iznad pedagoškog standarda Općina je odlučila određeni sadržaj sama financirati.

Ministar Fuchs posjetio je i Društveno-kulturni centar u Svetom Petru Orehovcu, koji je nastao na temelju EU projekta “Kuća ideja – prostor zajedništva”, a radni posjet dalje nastavlja posjetom Centru kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici. Nakon toga održat će se radni sastanak ministra Fuchsa i župana Korena u prostoru Županijske uprave u Koprivnici.

Izvor: https://prigorski.hr/foto-video-ministar-radovan-fuchs-obisao-radove-na-izgradnji-nove-skolsko-sportske-dvorane-u-svetom-petru-orehovcu/

Share on email
Share on print
Share on facebook